frukost



Klockan är inte ens 12 och jag har hunnit med mycket. Ställde klockan på 05.20 för ett morgonpass på gymmet, åkte förbi mammas jobb och skrev ut hälsodeklarationen inför imorgon. Sprang förbi optikern för att skriva ut mitt recept som jag också måste ha med. Kommer hem och är vrålhungrig så slänger snabbt ihop en scone och frusen kvarg med kokos, hallon och jordgubbar, blandat med mitt syntha-6 protein.
Receptet på scones:
2 krm salt
1 dl vetemjöl
½ dl rågmjöl
½ dl havregryn
50 g smör, skuret i tärningar
1 dl osötad yoghurt
1 handfull torkade tranbär, dadlar och pumpakärnor
Receptet på scones:
2 krm salt
1 dl vetemjöl
½ dl rågmjöl
½ dl havregryn
50 g smör, skuret i tärningar
1 dl osötad yoghurt
1 handfull torkade tranbär, dadlar och pumpakärnor
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser.
2. Lägg i smöret och smula sönder det med fingrarna i mjölblandningen.
3. Blanda samman allt med yoghurten till en kladdig deg. Klicka ut den i 2 delar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Strö alternativt över lige flingsalt och forma till 2 runda kakor, ca 2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Ska försöka leta fram ett betygsdokument som också ska med imorgon, skriva ut tågbiljetterna, plugga och städa. Skönt att gå upp tidigt och inte dö av utmattning för en gångs skull!
2. Lägg i smöret och smula sönder det med fingrarna i mjölblandningen.
3. Blanda samman allt med yoghurten till en kladdig deg. Klicka ut den i 2 delar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Strö alternativt över lige flingsalt och forma till 2 runda kakor, ca 2 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Ska försöka leta fram ett betygsdokument som också ska med imorgon, skriva ut tågbiljetterna, plugga och städa. Skönt att gå upp tidigt och inte dö av utmattning för en gångs skull!
Trackback